Авионско прскање против комарци во Скопје

Градот Скопје ги известува граѓаните дека втората фаза од авионската дезинсекција на подрачјето на градот Скопје, против ларви од комарци, ќе се изврши утре, 26 јуни, во раните утрински часови.
 
Новата градинка во Бардовци „Виножито“ е објект кој е изграден со поддршка од Европската Унија, информираат од општината.
 
ЈП „Депонија Дрисла“ - Скопје набави нов стерилизатор за третман на медицински отпад од познатата италијанска марка ЦИСА, што е иновативен систем целосно автоматизиран со висока технологија и квалитет, соопшти Град Скопје.
 
Од Општина Бутел информираат дека се поставени гумени столпчиња за регулирање на сообраќајните текови на улицата Ќемал Сејфула, пред средното економско училиште “Арсениј Јовков,,.
 
Во населбата Острово почнува изградбата на паркот „Бојмија“, кој ќе претставува модерен урбан хортикултурно уреден простор со високи естетски карактеристики, информираат од општината.
 
Министерството за внатрешни работи ги известува граѓаните во Скопје дека во периодот до одржувањето на парламентарните избори ќе биде овозможено подигање на готовите лични документи (лична карта и пасош) и во текот на деновите од викендите.
 
Хотелите од денеска повторно ќе може да примаат гости, по неколумесечната пауза поради воведувањето на мерките за спречување на ширењето на вирусот Ковид-19.
 
Општина Карпош е рангирана како прва локална самоуправа во најголемиот, скопски регион според нивото на активна транспарентност во истражувањето спроведено од  Центарот за граѓански комуникации во соработка со УСАИД.
 
Скопје годинава ќе биде еден од 12-те градови кои ќе го одбележат Европскиот ден на музиката (European music day), при што ќе бидат емитувани онлајн концерти и настапи од голем број светски изведувачи.
 
На подрачјето на градот Скопје на 20 и 21 јуни (сабота и недела) во раните утрински часови ќе се врши авионска дезинсекција против возрасни форми на комарци, информираат градските власти.
 
На подрачјето на градот Скопје на 20 и 21 јуни (сабота и недела) во раните утрински часови ќе се врши авионска дезинсекција против возрасни форми на комарци, информираат градските власти.
 
Екипите на Град Скопје денеска почнаа акција за чистење и уредување на северната страна од кејот на Вардар, на потегот од реката Лепенец до Аеродром.
 
Јавното сообраќајно претпријатие Скопје ги информира патниците дека од петок (19 јуни) почнуваат да функционираат сезонските линии 58 (Транспортен центар - Јаболци, Нова Брезница) и 69 (Транспортен центар-Дивље, Катлановско Блаце, Кожле).
 

Дезинфицирани се супермаркетите во општина Центар

Општина Центар континуирано продолжува со грижата за здравјето на своите граѓани и преземање мерки за спречување на ширење на опасниот вирус COVID –19.
 

Без вода делови на Центар и Карпош

Од ЈП „Водовод и канализација“ информираат дека поради изведување водоводен приклучок од ф-80 мм на улицата Васил Стефановски бр.30 во населбата Центар, во периодот од 9 часот, па сè до завршување на активностите, без вода ќе останат корисниците од улиците Васил Стефановски, Роза Луксембург, Петар Поп Арсов и Костурски херои, како и дел од корисниците од улиците 9 Мај и Христо Смирненски во општина Центар.
 
Во периодот од 8 до 14 јуни, со помош на специјалните возила „пајак“ отстранети се 89 непрописно паркирани возила, а со поставување механичко средство блокатор санкционирани се 80 возила кои биле затекнати во резидентни зони.
 
ЈП „Водовод и канализација“ – Скопје соопшти дека повторно се спроведува акцијата за наплата на долговите на рати без камата.
 
Во дворовите на основните училишта во надлежност на Општина Кисела Вода се одржа свечено доделување на свидителства.
 

© MTM ТВ Дооел - Скопје. Сите права се заштитени.