Заедно со граѓаните до крај ќе се бориме кај „Аутомакедонија“ да не се изгради катна гаража, туку парцелата да им се врати на станарите и да се користи како паркинг, рече денес градоначалникот на општина Центар, Саша Богдановиќ.
 
Денеска, на прес-конференција, градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ преку презентација ги образложи одлуките кои минатата недела беа донесени во врска со ДУП Градска четврт И 06 – Пролет.
 

Без вода делови на Центар

Од ЈП „Водовод и канализација“ информираат дека поради реконструкција на водоводна мрежа со пречник 2 цола на улицата Орце Николов (пред Охридска банка), без водоснабдување, во периодот од 9 часот до завршување на интервенцијата, ќе останат корисниците од дел од оваа улица и улиците Никола Кљусев и Скопска (општина Центар).
 

Без вода утре делови на Центар

Од ЈП „Водовод и канализација“ е добиено известување дека поради реконструкција на водоводна мрежа со пречник 2 цола на улицата Орце Николов (пред Охридска банка), без водоснабдување, утре, во периодот од 9 часот до завршување на интервенцијата, ќе останат корисниците од дел од оваа улица и улиците Никола Кљусев и Скопска (општина Центар).
 
Во центарот на Скопје има значително поголема побарувачка на места за паркирање во споредба со капацитетот на постојните паркиралишта. ЈП „Паркинзи на Општина Центар“ (ПОЦ), само во делот на паркинг зоните со кои стопанисува, во моментов забележува недостиг на 4.030 паркинг места.
 
Поминаа две години од мандатот на Саша Богдановиќ како градоначалник на општина Центар.
 

Санкционирани 350 непрописно паркирани возила во Центар

Во текот на минатата недела биле санкционирани 350 непрописното паркирани возила на територија на Општина Центар, информираат од  Одделението за односи со јавност ЈП Паркинзи на Општина Центар.
 

Дел од Маџир Маало денеска ќе биде без вода

Поради изведување водоводен приклучок на водоводна мрежа со пречник од ф-2 (цола) на улицата Вардарска бб, прекин во водоснабдувањето ќе имаат корисниците од дел од населбата Маџир Маало (на потегот од улицата Вардарска до улицата Охридска).
 

Без вода утре дел од населбата Маџар Маало

Поради изведување на водоводен приклучок на водоводна мрежа со пречник од ф-2“(цола), на ул. Вардарска бб, утре прекин во водоснабдувањето ќе имаат корисниците од дел од населбата Маџар Маало, ( потегот од ул. Вардарска до ул. Охридска ).
 

Во Центар за една недела санкционирани 326 несовесни возачи

Јавното претпријатие Паркинзи на Општина Центар (ПОЦ) во соработка со скопската сообраќајна полиција во изминатите седум дена санкционирале 326 непрописно паркирани возила кои го попречувале нормалното и безбедно одвивање на сообраќајот.
 
Во рамки на Меѓународната недела за борба против сиромаштијата, градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ, заедно со Душко Христов, од невладината „Банка за храна“ и директорот на ЈП „ПОЦ“, Васко Кичевски, поделија пакети со прехранбени и хигиенски производи на семејства со висок социјален ризик.
 

Без вода делови на Центар

Од ЈП „Водовод и канализација“ известуваат дека поради дефект на приклучна цевка од Ф-3/4 на улицата Пролет 4, денеска, без водоснабдување од 9 часот до завршување на дефектот, ќе останат корисниците од улиците Пролет, Ленинградска, Тетовска, Сообраќајната полиција и амбулантата на МВР (општина Центар).
 

Утре без вода делови на Центар

Од ЈП Водовод и канализација информираат дека поради дефект на приклучна цевка од Ф-3/4“ на улица „Пролет 4“, утре без водоснабдување од 09:00 часот до завршување на дефектот, ќе останат корисниците од улиците: Пролет; Ленинградска; Тетовска; Собраќајна Полиција и Амбулантата на МВР. (општина Центар)
 

За една недела казнети 317 несовесни возачи во Центар

Јавното претпријатие Паркинзи на Општина Центар (ПОЦ) во соработка со скопската сообраќајна полиција во текот на минатата недела санкционирале 317 непрописно паркирани возила кои го попречувале нормалното и безбедно одвивање на сообраќајот.
 

Од вторник отворен ден со Богдановиќ

Градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ, почнувајќи од 15.10.2019, секој вторник од 12:00 часот, во салата на Советот на Општина Центар, ќе има Отворен ден за граѓаните на општината.
 

За една недела казнети 333 возачи за непрописно паркирање

ЈП „Паркинзи на Општина Центар“ и Општина Центар во соработка со Сообраќајната полиција - Скопје за една недела санкционираа 333 возачи за непрописно паркирање.
 
Јавното претпријатие за јавни паркиралишта „Паркинзи на општина Центар“- Скопје од 2020 година целосно ќе го преземе бележењето на хоризонталната сигнализација на улиците и паркиралиштата на територија на општина Центар.
 

Без струја делови на Центар

Од ЕВН Македонија АД информираат дека утре во периодот од 9:30 до 14:00 часот без електрична енергија ќе останат корисниците од улиците Ганчо Хаџипанзов и Караорман (општина Центар).
 

© MTM ТВ Дооел - Скопје. Сите права се заштитени.