Општина Аеродром набави комплетно нова спортска опрема и спортска облека за сите осум основни училишта на нејзината територија.
 
ЈП Водовод и канализација – Скопје го објави неделниот извештај за квалитетот и безбедноста на водата за пиење, добиен од анализите спроведени во Секторот за санитарна контрола.
 
ЈП Водовод и канализација – Скопје со цел заштита на системот за водоснабдување, граѓаните кои регуларно и редовно ги извршуваат своите обврски кон претпријатието, како и во согласност со сите законски регулативи, спроведува акции за исклучување на диви приклучоци. 
 
Град Скопје денеска го распиша јавниот повик за субвенции на инвертер клима уреди за затоплување на домаќинствата, информираат од Град Скопје.
 
Град Скопје денеска го распиша јавниот повик за субвенции на инвертер клима-уреди за затоплување на домаќинствата, каде што граѓаните ќе може да аплицираат и онлајн.
 
Во првите шест месеци од годинава од диви депонии во Скопје биле отстранети 7.081 кубни метри отпад, што претставува зголемување од над 52 проценти во однос на расчистените диви депонии на јавни површини во истиот период минатата година, информираат од ЈП „Комунална хигиена“.
 
Во тек е поставување на нова водоводна мрежа во должина од 150 метри, со големина на дуктилна цефка Ф 80мм, на ул. Ацо Шопов во населбата Ѓорче Петров, информираат од ЈП Водовод и канализација – Скопје.
 

Без струја повеќе делови на Скопје

Од ЕВН Македонија информираат дека без електрична енергија ќе останат:
 
Кошаркарскиот клуб „ТФТ“, од Тафталиџе од следната сезона ќе биде дел од Првата македонска кошаркарска лига.
 
Денеска градоначалникот на Општина Центар оствари средба со Душанка Дивјак Томиќ, амбасадорка на Република Србија, по повод завршувањето на нејзиниот мандат во нашата држава. 
 
Започна раззеленувањето на платото кај „Педагошка“ во урбаната заедница „Владо Тасевски“ во општина Карпош, информираат од Општина Карпош.
 
Патот кој води кон познатото излетничко место „Три круши“, лоцирано во селото Драчево е целосно осветлен, со поставување на 23 нови столба, информираат од Општина Кисела Вода.
 
Вечерва со почеток во 19 часот Град Скопје организира изложба на отворено на која ќе бидат прикажани пристигнатите архитектонски трудови на конкурсот за идејни решенија на три летни отворени сцени во Градскиот парк.
 
Градот Скопје објави јавен повик за субвенционирање занаетчии во градот Скопје за набавка на потребни алати и репроматеријали за занаети во изумирање за 2020 година.
 

Авионско прскање против комарци во Скопје

Градот Скопје ги известува граѓаните дека втората фаза од авионската дезинсекција на подрачјето на градот Скопје, против ларви од комарци, ќе се изврши утре, 26 јуни, во раните утрински часови.
 
ЈП „Депонија Дрисла“ - Скопје набави нов стерилизатор за третман на медицински отпад од познатата италијанска марка ЦИСА, што е иновативен систем целосно автоматизиран со висока технологија и квалитет, соопшти Град Скопје.
 
Новата градинка во Бардовци „Виножито“ е објект кој е изграден со поддршка од Европската Унија, информираат од општината.
 
Министерството за внатрешни работи ги известува граѓаните во Скопје дека во периодот до одржувањето на парламентарните избори ќе биде овозможено подигање на готовите лични документи (лична карта и пасош) и во текот на деновите од викендите.
 

© MTM ТВ Дооел - Скопје. Сите права се заштитени.