All for Joomla All for Webmasters
Општина Кисела Вода ги презема трошоците за физичко и патролно обезбедување на учениците и објектите.
 
Градоначалниците на Кисела Вода и Град Скопје, Темелковски и Шилегов денеска извршија увид во градежните активности на локацијата во близина на улицата "Герника" во селото Драчево, каде се наоѓа последната постојка за автoбусот бр.41.
 

Хуманитарни акции во општина Кисела Вода

 Во пресрет на новогодишните празници, денеска во општина Кисела вода се одвиваа низа хуманитарни акции.
 
Во пресрет на новогодишните празници денеска секретарот на Општина Кисела Вода Александар Алексовски додели 98 ваучери за новороденчиња, од кои 54 за машки и 44 за женски деца, соопштија од општината.
 

Без струја утре делови од општина Кисела Вода

Без електрична енергија утре во периодот од 9 до 10:30 часот ќе останат дел од корисниците од ул.„Саса – 2“ (ул.„1513“) во општина Кисела Вода.
 
Општина Кисела Вода во соработка со Министерството за внатрешни работи, СВР Скопје – Одделение за превенција и ПСОН – Кисела Вода започна со реализација на кампања во основните општински училишта, со цел да се делува во насока на спречување на несакани последици по безбедноста на учениците во периодот на претстојните новогодишни и божиќни празници.
 
facebook twitter google+ linkedin pinterest Жителите од населбата Припор денеска на протест го изразија својот револт кон општината поради неизградениот потпорен ѕид, поради кој се појави свлечиште на патот кое одзема еден човечки живот. Тие од собирно место тргнаа и ја блокираа главната улица која ги поврзува околните населби и села.    
 

Инспекторите во Кисела Вода со зајакнати контроли

Во текот на последниот квартал од тековната година, овластениот комунален инспектор и овластените комунални редари во Општина Кисела Вода изрекле 10 парични казни во висина од 50 евра во денарска противвредност за прекршоци сторени  согласно Законот за јавна чистота (оставање на градежен материја, оставање на ѓубре како и продажба на земјоделски производи на јавна површина).
 

Протест во Кисела Вода поради Домот за зависници

Жители од Кисела Вода денеска се собраа на протест барајќи дислоцирање на Центарот за зависници. Тие велат дека стравуваат за нивната безбедност и безбедноста на нивните деца бидејќи во дворот на Центарот за зависници постојано наоѓаат медицински отпад.
 

Промовирана иновативната платформа „Take green action“

За справување со еден од најголемите предизвици во Скопје, аерозагадувањето, потребен е инклузивен пристап и сите да се вклучат во планот за чист воздух што е донесен, бидејќи секој е важен и може да придонесе во таа борба, изјави денеска Јани Макрадули, заменик министер за животна средина и просторно планирање.
 

Пинтија денеска без вода

 Корисниците во скопската населба Пинтија денеска ќе бидат без вода поради дефект од Ф-125мм на ул.Саса 2.
 
Општина Кисела Вода и Државното училиште за рехабилитација на деца и младинци со оштетен вид „Димитар Влахов“ организираат промоција на иновативната платформа „Безбедна животна средина во локалната заедница-take green action“ што ќе се одржи во училиштето.
 
Во рамки на проектот „Спортуваме, другаруваме", градоначалникот на Општина Кисела Вода, Филип Темелковски ги посети децата во специјалното училиште ПОУ „Д-р Златан Сремец".
 
Секретарот на Општина Кисела Вода, Александар Алексовски  денеска подели 65 нови ваучери за новородените дечиња од општината.
 
Дел од граѓаните на општина Кисела Вода, најавуваат блокади на улиците и институциите, со цел да успеат во намерата да го дислоцираат Центарот за зависници.
 
Претставниците на невладини здруженија и спортски субјекти денеска во Општина Кисела Вода имаа можност да учествуваат во креирањето на Буџетот на Општината за 2019 година, што во моментов е во подготвка.
 
Општина Кисела Вода очекува до крајот на годината да се реши пролемот со корисниците на Центарот за зависиници и тие да се дислоцираат.
 
Општина Кисела Вода на средба која е закажана за в четврток ги повикуваат сите невладини здруженија, граѓански организации и здруженија, културно-уметнички друштва, а целта е да се слушнат барањата и потребите на овие субјекти, за истите да можат да бидат испланирани и вклучени во Буџетот за 2019 година, кој во моментов е во подготовка.
 

© 2017 MTM ТВ Дооел - Скопје. Изработка и хостинг: Делта Софт ЛТД - Гевгелија. Сите права се заштитени.