All for Joomla All for Webmasters
Општина Чаир ќе изработи три физибилити студии за да ја определи оправданоста од воспоставувањена јавно – приватно партнерство за изградба на две катни гаражи на нејзината територија, но и за давање на паркинзите што се под општински ингеренции.
 
Се реконструира едно од најстарите основни училишта во Скопје – ОУ „Васил Главинов“ во Чаир, за што се вложени  повеќе од 14 милиони денари. Со реконструкцијата се опфатени трите блока на училиштето и вклучува целосна внатрешна санација и на електричната инсталација.
 
Одделението за превенција на СВР Скопје во соработка со општина Чаир и Мисијата на ОБСЕ во Скопје- канцеларија за развој на полицијата, денеска во ОУ,, Лирија ” отпочна со реализација на проектот „Сообраќајни училишни единици“.
 

Чаирчани имаат нова фитнес зона

Агенцијата за млади и спорт во општина Чаир пушти во употреба нова фитнес зона.
 
Од основно училиште во Чаир украдени се лаптоп компјутери, полначи и глувчиња за компјутери при што е причинета материјална штета од 576 илјади денари.
 
Поради санирање на дефект на затварач од Ф-400 мм., на ул. „Џон Кенеди“, бр.9 А во населба Чаир, денеска ќе биде прекинато водоснабдувањето за корисниците од улиците „Џон Кенеди“ и „Самоилова“, како и на Американската, Турската и Амбасадата на Албанија во општина Чаир. 
 

Општина Чаир го одбележува роденденот

Општина Чаир ќе го одбележи својот роденден со низа активности во текот на целата недела.
 

Исчезна 17 годишно девојче од Чаир

Седумнаесет годишно девојче од Чаир се води како исчезнато.
 

Маскиран разбојник ограбил поштар во Скопје

Непознат маскиран сторител извршил разбојништво над 47-годишен поштар од Скопје, А.Ф., вработен во а.д. Македонска пошта.
 
На територијата на Општина Чаир на крајот на 2017 година, 330 ангажирани работници собрале 35 метри кубни градежен шут.
 
Во општина Чаир од денеска до среда ќе се спроведува акција за кастрење на гранките на дрворедите. 
 

Акција за чистење на Општина Чаир

Во Општина Чаир денеска и утре ќе се реализира акција за чистење, во рамки на иницијативата за чистење на Градот Скопје.
 
Управниот суд прифатил една од 16-те тужби поднесени од партиите, за повторување на гласањето на избирачко место 2901 во општина Чаир, со образложение дека оваа одлука може да влијае врз изборниот резултат.  
 
Алијанса за Албанците и БЕСА до Државната изборна комисија поднеле 86 приговори за изборниот процес во општина Чаир.
 

Без вода дел од Чаир

Без вода утре од 9:00 часот ќе бидат корисниците на дел од улиците „Благоја Парович“ и „Џон Кенеди“ во населба Чаир, соопшти РЦУК.
 
Во рамки на проектот “Правата на домување кај Ромите за одржлив урбан развој”, денеска во општина Чаир ќе биде промовирана „Почетна студија за домувањето на Ромите во Општина Чаир“ во организација на Хабитат Македонија и Сумнал.
 

© 2017 MTM ТВ Дооел - Скопје. Изработка и хостинг: Делта Софт ЛТД - Гевгелија. Сите права се заштитени.