Гумирана подлога, за поголема безбедност на децата и целосно нови реквизити се поставија на детското игралиште во Карпош 3, на платото кај фонтана, информираат од општината.
 

Важни информации за карантинот на 5, 6 и 7 јуни

Општина Карпош ги известува сите фирми кои вршат достава на храна / лекови и имаат добиено известувања од општината за вршење на дејност и во полициски час, имаат важност во претстојниот продолжен викенд (05, 06 и  07 јуни).
 

Почна уписот на првачиња во општина Карпош

Почна уписот на ученици во прво одделение за учебната 2020/2021 во основните училишта во општина Карпош.
 

Општина Карпош и во време на корона даруваше крв

Општинската администрација на Карпош донираше 40 единици крв за потребите на Инситутот за трансфузиона медицина. 
 
Општина Карпош ги објави јавните повици за субвенционирање на енергетски ефикасни фасади, санација на покриви и постоечки лифтови на станбени згради.
 

Нов систем за наводнување на зеленилото во Карпош

За поквалитетно и целосно одржување на зелените површини, Општина Карпош започна со поставување на системи за наводнување на зеленилото и тревните површини на повеќе локации, информираат од општината. 
 
Во општина Карпош од страна на комуналните служби се спроведува шестата дезинфекција на влезните делови од зградите, поштенските сандачиња, гелендерите и лифтовите.
 
Како резултат на новите одлуки од Владата, а во врска со коронавирусот, Општина Карпош ги известува сите фирми кои вршат достава на храна / лекови, а кои веќе имаат добиено известувања од Општината за вршење на дејност и во полициски час – дека истите и понатаму имаат важност (во тек на работната недела после 19:00 часот и за време на викендот, 1-ви, 2-ри, 3 – ти мај после 14:00 часот).
 

Се обележува хоризонтална сигнализација во Карпош

Во урбаната заедница Карпош 1, денеска започна обележувањето на пешачките и велосипедски делови долж улиците „Орце Николов“ и „Никола Тесла“, информираат од општината.
 
Како резултат на новите одлуки од Владата во врска со коронавирусот, Општина Карпош ги известува сите фирми кои вршат достава на храна / лекови, а кои веќе имаат добиено известувања од Општината за вршење на дејност и во полициски час – дека истите и понатаму имаат важност (во тек на работната недела после 19:00 часот и за време на викендот).
 

Без струја делови на Карпош

Поради технички зафати во дистрибутивната електромрежа, од 9.30 до 14.30 часот, корисниците од дел од улиците Гари и Ринхини во општина Карпош, ќе останат без електрична енергија.
 

Четврта дезинфекција на зградите во Карпош

Комуналните служби на Општина Карпош започнаа со четврта дезинфекција на влезовите од зградите, во кои живеат повеќе од осум домаќинства.
 
За време на полицискиот час, овој викенд, активно работеа комуналните служби на Општина Карпош. Имено, се миеја и дезинфицираа улици во урбаните заедници: „Владо Тасевски“ (Млечен), Карпош 1 и Карпош 2.
 

Социјални пакети за 30 нови домаќинства од Карпош

Социјални пакети со прехранбени производи и средства за хигиена, во текот на вчерашниот ден беа поделени на 30 социјално загрозени домаќинства од Карпош. Оваа хуманитарна акција Општина Карпош ја организираше во соработка со Црвениот крст, чии волонтери ја извршија дистрибуцијата на пакетите со социјална помош.
 
Општина Карпош објави кои маркети, продавници и аптеки ќе работат претстојниот викенд за време на полицискиот час, а кои претходно аплицирале на Јавниот повик на локалната самоуправа.
 

Цистерни мијат и дезинфицираат улици во Карпош

Од денеска, четири цистерни активно работат на миење и дезинфекција на улици и фреквентни локации низ Карпош.
 
Од денеска, четири цистерни активно работат на миење и дезинфекција на улици и фреквентни локации низ Карпош, информираат од општината.
 

Без вода делови на Карпош

Од ЈП „Водовод и канализација“ информираат дека поради дефект на прстенот од ф-100 мм на улицата Душко Бојковски бр. 6-а, денеска, во периодот од 9 часот, па сè до отстранување на дефектот, без вода ќе останат дел од корисниците од улиците Душко Боjковски, Женевска, Осло и Будимпештанска во општина Карпош.
 

© MTM ТВ Дооел - Скопје. Сите права се заштитени.