Деветгодишниот труд за изградба на нова приватна болница во Општина Петровец вроди со плод.
 
Како разултат на добрата соработка меѓу Светска банка и Општина Петровец и по повод 25 години Светска банка во Македонија, ОУ,,Кочо Рацин,, во Петровец од страна на Светска банка е избрано за најубаво училиште.
 
Нов мост на реката Пчиња на регионалниот пат Петровец – Свети Николе ќе биде изграден во следните 15 месеци. За него ќе бидат инвестирани 950 илјади евра обезбедени од буџетот на јавното претпријатие за државни патишта.
 
Деветгодишниот труд за изградба на нова приватна болница во Општина Петровец вроди со плод.
 

Денеска се отвора нова општа болница Еуроиталиjа

Специјалистичката поликлиника Еуроиталија прерасна во општа болница, чие отворање ќе се одржи попладне во близина на скопската општина Петровец.
 
Продолжува изградбата на објекти во Мултифункционалната зона Ќојлија, во Општина Петровец со што општината може да се пофали дека се смета за една од водечките општини по влез на домашни и странски инвеститори и дека се продадени сите 77 парцели во оваа зона.
 
Децата од населеното место Чифлик, во општина Петровец од денеска ќе можат слободно време да го поминат забавувајќи се на ново изградениот детски забавен кој се наоѓа во состав на подрачното основно училиште „ Братство Единство“.
 

Поставување нова фекална канализација во Петровец

Во Општина Петровец интензивно се работи на подобрување на условите за живеење на граѓаните.
 

Се чисти каналската мрежа во Општина Петровец

АД ,,ВОДОСТОПАНСТВО,, Скопско Поле, започна со чистење на каналите на територијата на Општина Петровец.
 

Санирани 5 километри полски патишта во Општина Петровец

Општина Петровец започна со активности за порамнување на полските патишта во атарот на населено место Огњанци.
 
Во ОУ,, Братство Единство,, во Средно Коњари започна изградбата на спортска сала, која им беше неопходна на учениците.
 

Реконструкција на 12 забавни паркови во Петровец

Се реконструираат детските забавни паркови во Општина Петровец. Градоначалникот Борче Митевски во изјава за 1-ва скопска рече дека предвидено е да се реконструираат 12 детски забавни паркови.
 

Кражба во маркет во Петровец

Вчера, вработена во маркет во с. Петровец, скопско, пријавила дека претходниот ден во 18:45 часот забележала непознато лице како од касата и одзема 14.000 денари.
 
Општина Петровец заврши со изградба на новата улица од н.м Ржаничино до манастирот Пресвета Богородица со крак што води до гробиштата.
 

Нова улица во должина од 750 метри во Ржаничино

Општина Петровец почна со изградба на нова улица од н.м Ржаничино до манастирот Пресвета Богородица со крак што води до гробиштата. Улицата е во должина од 750 метри со ширина 4 метри. Покрај изградбата на улицата предвиден е тротоар со ширина од 50см. Како што информираше за 1-ва скопска градоначалникот на Петровец Борче Митевски, парите се обезбедени од ЕУ фондовите на Светска банка.
 
Општина Петровец интензивно работи на подобрување на патната инфраструктура на својата територија. За таа цел во тек се градежни активности за комплетна реконструкција на две улици во населеното место Петровец.
 
Нова пешачка патека во должина од неполни 2 милометри се гради на регионалниот пат Р-103 од Петровец до Ржаничино. Средствата се обезбедени од Светска банка како грант за успешно реализиран проект од страна на Општина Петровец.
 
Од август ќе бидат на продажба нови парцели во мултифункционалната зона Ќојлија во Петровец. За домашните и странските инвеститори Општина Петровец продолжува да биде привлечна дестинација за развивање бизнис.
 

© MTM ТВ Дооел - Скопје. Сите права се заштитени.