All for Joomla All for Webmasters
Продолжува изградбата на објекти во Мултифункционалната зона Ќојлија, во Општина Петровец со што општината може да се пофали дека се смета за една од водечките општини по влез на домашни и странски инвеститори и дека се продадени сите 77 парцели во оваа зона.
 
Децата од населеното место Чифлик, во општина Петровец од денеска ќе можат слободно време да го поминат забавувајќи се на ново изградениот детски забавен кој се наоѓа во состав на подрачното основно училиште „ Братство Единство“.
 

Поставување нова фекална канализација во Петровец

Во Општина Петровец интензивно се работи на подобрување на условите за живеење на граѓаните.
 

Се чисти каналската мрежа во Општина Петровец

АД ,,ВОДОСТОПАНСТВО,, Скопско Поле, започна со чистење на каналите на територијата на Општина Петровец.
 

Санирани 5 километри полски патишта во Општина Петровец

Општина Петровец започна со активности за порамнување на полските патишта во атарот на населено место Огњанци.
 
Во ОУ,, Братство Единство,, во Средно Коњари започна изградбата на спортска сала, која им беше неопходна на учениците.
 

Реконструкција на 12 забавни паркови во Петровец

Се реконструираат детските забавни паркови во Општина Петровец. Градоначалникот Борче Митевски во изјава за 1-ва скопска рече дека предвидено е да се реконструираат 12 детски забавни паркови.
 

Кражба во маркет во Петровец

Вчера, вработена во маркет во с. Петровец, скопско, пријавила дека претходниот ден во 18:45 часот забележала непознато лице како од касата и одзема 14.000 денари.
 
Општина Петровец заврши со изградба на новата улица од н.м Ржаничино до манастирот Пресвета Богородица со крак што води до гробиштата.
 

Нова улица во должина од 750 метри во Ржаничино

Општина Петровец почна со изградба на нова улица од н.м Ржаничино до манастирот Пресвета Богородица со крак што води до гробиштата. Улицата е во должина од 750 метри со ширина 4 метри. Покрај изградбата на улицата предвиден е тротоар со ширина од 50см. Како што информираше за 1-ва скопска градоначалникот на Петровец Борче Митевски, парите се обезбедени од ЕУ фондовите на Светска банка.
 
Нова пешачка патека во должина од неполни 2 милометри се гради на регионалниот пат Р-103 од Петровец до Ржаничино. Средствата се обезбедени од Светска банка како грант за успешно реализиран проект од страна на Општина Петровец.
 
Општина Петровец интензивно работи на подобрување на патната инфраструктура на својата територија. За таа цел во тек се градежни активности за комплетна реконструкција на две улици во населеното место Петровец.
 
Од август ќе бидат на продажба нови парцели во мултифункционалната зона Ќојлија во Петровец. За домашните и странските инвеститори Општина Петровец продолжува да биде привлечна дестинација за развивање бизнис.
 
Во рамките на одбележувањето на роденденот на Општина Петровец, беше официјализирано збратимувањето со Општина Петњица од Црна Гора.
 

Емисија за Општина Петровец 2018

 
 
 
По повод новогодишните и божиќните празници како и секоја година, така и ова градоначалникот на општина Петровец, Борче Митевски заедно со невладиното здружение "Самаријанска торба" им поделија 150 новогодишни и божиќни пакетчиња на дечињата од детската градинка Авионче од Петровец. Омилениот лик кај децата кои со нетрпение го дочекаа им донесе и чоколади.
 
Општина Петровец беше дел од одбележувањето на 10 години од хеликоптерската несреќа кај катлановско Блаце во која загинаа 11 припадници на воздухопловната бригада на АРМ, кои се враќаа од мировната мисија АЛТЕА во Босна и Херцеговина.
 
Хуманитарен новогодишен базар се одржа во ОУ,,Кочо Рацин,, во Петровец, а финансиските средства собрани од базарот ќе бидат донирани на семејството Спасовски кои живеат во тешка материјална состојба.
 

© 2017 MTM ТВ Дооел - Скопје. Изработка и хостинг: Делта Софт ЛТД - Гевгелија. Сите права се заштитени.