All for Joomla All for Webmasters
Општина Илинден апелира до сите граѓани и правни субјекти кои немаат добиено решение за данок на имот за 2018 година, да се јават во општина Илинден - Одделение за администрирање, со цел да поднесат даночна пријава за евидентирање на непријавениот имот и со подмирувањето на оваа обврска да дадат свој придонес за побогата и помоќна Општина Илинден. 
 
Општината Илинден секоја година континуирано се вклучува во одбележувањето на  големиот државен празник 23 октомври- Денот на македонската револуционерна борба .
 

Есенска дератизација за уништување на глодари во Илинден

Како дел од Програмата за заштита на населението од заразни болести за 2018 година, во тек е редовна есенска дератизација за уништување на глодарите и дезинфекција на јавните објекти на територијата на Општина Илинден.
 
Првачињата од основните училишта од Општина Илинден ја одбележаа „Детската недела“ и станаа членови на Детската организација.
 
Делегација на општината, предводена од градоначалникот Жика Стојановски ја посети збратимената Општина Решетари од Република Хрватска, со цел да се разменат искуства во начините на подготовка, аплицирање и реализација на проекти со средства од фондовите на Европската Унија.
 
Општина Илинден во соработка со Македонски Железници АД Скопје извршија санација и реконструкција на преминот на железничката пруга на влезот во населба Илинден.
 

Денеска во Илинден посебен сообраќаен режим

Од 9 до 14 часот денеска ќе се врши санација на прекин преку железничка пруга во општина Илинден кај местото викано Плац.
 
Општина Илинден ги информира жителите дека утре во период од 09-00 до 14-00 часот од страна на Македонски Железници АД Скопје ќе се изврши санација на премин преку железничка пруга.
 
Градоначалникот на Општина Илинден, Жика Стојановски донесе Решение за организирање Јавна презентација и Јавна анкета по изменување и дополнување на Урбанистички план за Илинден, Блок 13 Општина Илинден за плански период 2017-2027.
 

Во Општина Илинден ќе се прска против комарци

Општина Илинден ги известуваат своите жителите дека на ден 05.09.2018 год. (среда) со почеток во 21:00 часот, ќе се изврши четвртото терестично прскање против комарци (адултицидна дезинсекција)  за уништување на возрасни форми на комарци.
 

Зголемен бројот на првачиња во Илинден

Во Општина Илинден на свечен начин беше одбележан стартот на учебната година, а училиштата ги посети градоначалникот Жика Стојановски.
 

Министерот Сугарески во посета на Општина Илинден

Општина Илинден денеска ја посети министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески  кој се сретна со градоначалникот Жика Стојановски. Посетата како што изјави министерот Сугарески е во рамките на посетите на општините од страна на Министерството за транспорт и врски, додавајќи дека градоначалникот Стојановски го информирал за тековите и идни проекти во Општина Илинден.
 
Големиот македонски празник Илинден се одбележува на повеќе места и на различни начини. Општина Илинден која го носи името на овој празник одбележа со повеќе активности на спортски начин. Во рамките на одбележувањето на патрониот празник се одржа 10 по ред Спортски викенд Илинден 2018. На оваа традиционална спортска манифестација, учествуваа над 700 спортисти кои се натпреваруваа во повеќе спортови: велосипедизам, шах, баскет, тенис, атлетика, хокеј и голем фудбал.
 
 
Aвстриската компанија за производство на заштитна облека „Текспорт“ донираше 25 заштитни шлемови за Општинскиот противпожарен сојуз „Илинден“.
 
Под мотото "Со Илинден традицијата продолжува“, на свечен начин Општина Илинден го одбележа патрониот празник "Илинден 2-ри Август“ и националниот празник на македонскиот народ, како и 22-те години постоење на општината. За прв пат оваа година на свечената седница што се одржа во салата на Советот на општината, на двајца стопанственици кои придонеле со својата работа за развојот на Илинден, градоначалникот на општината им го додели признанието, наречено ,,Клуч од Општината,,.
 
Општина Илинден успешно го реализираше 10.Спортски викенд Илинден 2018 во рамки на одбележувањето на нејзиниот патронен празик Илинден 2 Август. На оваа традиционална спортска манифестација, учествуваа над 700 спортисти кои се натпреваруваа во повеќе спортови: велосипедизам, шах, баскет, тенис, атлетика, хокеј и голем фудбал.
 
 Под мотото „Со Илинден традицијата продолжува“ вечер во општина Илинден ќе бидат одбележани патрониот празник на општината - „Илинден 2-ри Август“ и националниот празник на македонскиот народ.
 
Во амфитеатарот на паркот „Галерија на отворено“, пред Домот на култура „Илинден“, на 26 јули со почеток во 20 часот, Општина Илинден ќе го одбележи патрониот празник на општината "Илинден 2-ри Август“ и националниот празник на македонскиот народ, под мотото "Со Илинден традицијата продолжува“.
 

© 2017 MTM ТВ Дооел - Скопје. Изработка и хостинг: Делта Софт ЛТД - Гевгелија. Сите права се заштитени.