All for Joomla All for Webmasters

Денеска и утре ,,Есенски базар 2018 “ во Бутел

Пред споменикот на Никола Јонков Вапцаров, беше отворен вториот ,,Есенски базар 2018,, во Општина Бутел.
 
Во изминатите 365 дена од раководењето со Општина Бутел, градоначалникот Велимир Смилевски реализираше голем број на проекти во сите области.
 
Општина Бутел, почна со активностите за реализација на проектот од Програмата за општинско корисна работа, кој финансиски е подржан од УНДП, а во соработка со Министерството за труд и социјална политика и Центарот за вработување.
 
Во Општина Бутел се одржа завршен настан за проектот ,,Градиме мостови, а не ѕидови” помеѓу ООУ Лиман Каба од Љуботен и Аврам Писевски од Бардовци.
 
Престојот на дечињата од најмалата група во градинката Ташко Караџа во општина Бутел, одсега ќе биде многу попријатен и побезбеден.
 

Општина Бутел ќе соработува со општини од Србија

Во рамки на Проектот “Партнерство и изградба на капацитети, пат до одржлив развој” градоначалникот на Општина Бутел, Велимир Смилевски учествуваше на форум за поврзување/вмрежување и конференција“Учиме од соседите” во Скопје.
 
Општина Бутел во изниматите денови интервенираше на три локации во општината на кои постави ново улично осветлување.
 
Општина Бутел и Град Скопје од денеска ќе почнат со изградба на атмосферска канализација на улицата „Александар Урдаревски", на потегот од кружниот тек до улицата „Бутелска".
 
Општина Бутел и Град Скопје од среда ќе почнат со изградба на атмосферска канализација на улицата ,,Александар Урдаревски,, на потегот од кружниот тек до улицата ,,Бутелска,,. Но, работите ќе се одвиваат во две фази.
 

Во тек е реконструкција на улици во Бутел

Во Општина Бутел во тек е реконструкција на улицата Душко Поповиќ.
 

Прва детска олимпијада вo Бутел

По повод „Неделата на детето“, во спортскиот балон до ЈУ Детска градинка „11 Октомври“ и ОУ „Петар Здравковски Пенко“ во Скопје Север денеска се одржa Детска олимпијада за децата од сите шест клонови на градинката.
 

Над 200 деца ќе учествуваат на Детската олимпијада во Бутел

Утре во спортскиот балон до ЈУ Детска градинка ,,11 Октомври,, и ОУ ,,Петар Здравковски Пенко,, во Скопје Север, ќе се одржи ,,Детска Олимпијада,, за дечињата од градинката.
 
Во основното училиште „Ацо Шопов" во населба Радишани денеска се одржа еко-манифестација по повод собирната акција на пластична амбалажа,во соработка со ЈП „Комунална Хигиена"- Скопје и Театарот за деца и младинци.
 
Советот на општина Бутел денеска одржа редовна седница, на која се дискутираше за предлог-тарифникот за утврдување на висината на надоместокот за користење на спортските објекти, предлог-правилникот за начинот за нивно користење и предлогот за ослободување од надоместокот за користење на салата ,,Антон Димитров,, на ракометниот клуб ,,Бутел,, кој се натпреварува во сениорска конкуренција во супер ракометната лига на Македонија.
 

Европската недела на спортот отворена во Бутел

Во Општина Бутел беше отворена Европската недела на спортот,  во спортстаката сала  „Иван Хаџи Николов“ во Радишани.
 

Ќе се асфалтираат краците на ул.3 во Визбегово

Се реконструираат улиците во Општина Бутел. Градоначалникот Велимир Смилевски при посетата на Визбегово ја посети улицата ,,3,, каде што деновиве треба да продолжи асфалтирањето на краците 1 и 2 со вкупна должина од 640 метри и широчина од 3,5метри.
 

Од утре ,,Европска недела на спортот'' во Општина Бутел

Утре, (вторник), 25.09.2018 г. во 16,30 часот во Општина Бутел, во спортската сала ,,Иван Хаџи Николов,, во Радишани, ќе биде отворена европската недела на спортот.
 

Основците од Бутел го одбележаа Меѓународниот ден на мирот

По повод Меѓународниот ден на мирот, 21 септември, во Градскиот парк денеска, во рамки на Проектот на УСАИД за меѓуетничкa интеграција на младите во образованието се одржа промотивен настан на кој учествуваа повеќе од 100 ученици и наставници од сите седум основни училишта од општина Бутел.
 

© 2017 MTM ТВ Дооел - Скопје. Изработка и хостинг: Делта Софт ЛТД - Гевгелија. Сите права се заштитени.