Пет грешки кои ги правиме при подготовка на тестенини
- Детали
- Категорија: Останато
- Создадено: 14 Мај 2019
Тестенините се подготвуваат брзо и лесно, затоа не е изненадување што ова јадењето често се наоѓа на масата на вработените луѓе.
Но, не секогаш успеваме да го погодиме вкусот како во скапите италијански ресторани. Ова се најчестите 5 грешки кои луѓето најчесто ги прават при готвење тестенини дома:
1. Ставањето на сос врз тестенините - треба токму спротивното; Кога тестото е готово, префрлете го во друго тенџере каде што се готвел сосот, нека го апсорбира вкусот.
2. Ги преварувате тестенините - ова е најчеста грешка; треба да се отстранат од оган две минути пред препорачаното време за готвење, а процесот ќе се заврши додека лежи во сос.
3. Ставањето сланина во карбонара сос - она што го гледате во карбонарата од ресторанот не е сланина, туку италијанско месо guancinale.
4. Го пробувате вкусот на самиот крај - професионалните готвачи постојано ги пробуваат тестенините за да добијат убав вкус на крајот.
5. Не ја солите водата на време - најдобро е да се посоли водата пред да ги додадете тестенините, а не за време на готвењето.
Следете ги овие важни правила од врвните готвачи, и направете тестените како од ресторан.
Забрането копирање на авторска содржина без претходна писмена потврда од МТМ ТВ ДООЕЛ. Доколку сметате дека вашето авторско право е прекршено ве молиме да не контактирате на info@mtm.mk
Можеби ќе ве интересира:
Сите статии објавени на МТМ.мк се во согласност со ИАБ етичкиот кодекс